Skoči na glavno vsebino

Danes smo bili bolj “lokalni”, to pomeni, da smo se zadrževali okoli doma v krogu 500m. Kljub temu, da so bili na nebu edini oblački izpušni plini letal, smo dopoldne izdelovali bivake. Za vsak slučaj, nikoli ne veš, kdaj na Notranjskem udari voda in moraš kakšen dan bivakirat, ker te voda odreže od civilizacije. Tukaj pravijo: “vode je veliko, ali pa je ni.” Skratka, izdelali smo tri bivake. Enega v IKEA stilu (podnice pred vhodom), drugi je bil bolj priložnostni-montažni (samo streha med dvema skalama) in tretji tipični slovenski – z ograjo, kot da bo tukaj v tem pragozdu kdo prišel na obisk. Mogoče Bear Grylls ali Grizli Adams, da podasta oceno. Igrali smo tudi baseball. Luka je dosegel home run*, ampak ostaja z nami:-)

Kosilo ni sovpadalo s preživetjem v gozdu, kajti jedli smo zelo dobro govedino v omaki, torej si drevesni črvi lahko za kakšen dan oddahnejo. Sledil je počitek. Popoldne nas je Samo malce animiral z družabnimi igrami in nas podučil o gravitaciji. Poizkusili smo se v horizontalnih rotacijah po bregu navzdol. Streljali smo tudi z lokom, učitelj Damjan je zadel bulls eye**, zatorej je jutri za kosilo kitajska specialiteta.

Popoldne smo zaključili ob ognju. Vsi smo dišali po dimljenih klobasah, tako da vonj mlečnega riža ni bil nič kaj mlečen.

V večernem sprehodu smo iskali, kam se bo skrilo sonce. Morda pod Veliki naravni most reke Rak. Noben si ni upal pogledati na ono stran, morda jutri.

*   dosežena točka, pri kateri odbijalec s kijem zadene žogo tako močno, da ta poleti izven igralnega polja
** zadetek v sredino

 

(Skupno 37 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost