Skoči na glavno vsebino
V soboto, 21. 5. 2016, so v Škofji Loki potekale 23. letne regijske igre Specialne olimpijade Slovenije za gorenjsko regijo.

Specialne olimpijade se je udeležilo 195 tekmovalcev in 57 spremljevalcev, pomerili pa so v desetih disciplinah: v teku, metu žogice, skoku v daljino, košarki in namiznemu tenisu. Na tekmovanje so se vsi intenzivno pripravljali.

Pri organizaciji pa sta združili moči društvo Sožitje in naša šola. Pokrovitelj iger Specialne olimpijade pa je bil župan občine Škofja Loka, mag. Miha Ješe.

Za nemoten potek je poskrbelo preko 100 prostovoljcev gimnazije Škofja Loka, članov društva Sožitje in sodelavcev osnovne šole Jela Janežiča, Zdravniško reševalna služba Škofja Loka in člani PGD Stara Loka.

Pomagalo je mnogo skupin in posameznikov, ki se jim najlepše zahvaljujemo: LTH Castings, sodniškemu zboru atletskega kluba Radovljica, osnovni šoli Škofja Loka-Mesto, športnikom podeljevalcem, učencem, staršem, medijem in vsem drugim.

Na fotoutrinkih si oglejte olimpijski žar tekmovalcev, ki so v duhu gesla “Pustite me zmagati in če ne morem zmagati, mi dovolite, naj bom uspešen v svojem poskusu!” dali vse od sebe in pri tem tudi uživali. Podeljenih je bilo veliko medalj in pohval, zato je bilo veselje še toliko večje.

(Skupno 471 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost