Skoči na glavno vsebino

Naša šola ponovno sodeluje v projektu Korak k sončku. V tem šolskem letu je v projekt vključenih 11 oddelkov.  S projektom želimo naše učence povezati s širšo lokalno skupnostjo in jim omogočati pozitiven razvoj samopodobe. 

Kaj se je do sedaj že dogajalo:

1. in 2. razred:

Učenci 1. in 2. razreda sodelujemo s 1. razredom OŠ Ivana Groharja. Povabili smo jih, da si ogledajo našo novo učilnico na Zavodu za šport. Pripravili smo jim poligon, se igrali in zapeli pesem o prijateljstvu. Tudi mi smo odšli na obisk k njim. Ogledali smo si njihove igrače in izdelovali košarice iz kolaž papirja.

 

Oddelki PP1A, PP2B IN PP 3B:

Razredi PP1A, PP2B IN PP3B smo se letos pri projektu Korak k Sončku posebej povezali z 2. razredom OŠ Mekinje pri Kamniku ter 2 razredoma na šoli Ivana Groharja. Z učenci iz Mekinj smo imeli prijetno srečanje preko aplikacije Zoom.

Po krajši predstavitvi so si učenci med seboj obljubili, da se, takoj ko bo možno, srečajo tudi v živo. V mesecu decembru smo jim poslali poseben paket presenečanja z materiali za izdelavo novoletnih okraskov in jih povabili, naj vsak izdela svoj okrasek za njihovo smrečico. Darila so bili zelo veseli. Oni pa so nam po pošti poslali ročno izdelane voščilnice s podobo Božička in z našimi imeni.

Učence OŠ Ivana Groharja pa smo povabili, če bi z nami pletli posebne vezi prijateljstva preko medvedka Srečkota. Srečko potrebuje novi pulover in otroci mu bodo pomagali pri tem. Tako skupaj pletemo geste pozornosti in dobrote, tudi med seboj.

 

Oddelek PP2A:

Učenci PP2A se družimo s skupino  Mehurčki iz vrtca Škofija Loka.  Družimo se enkrat mesečno. Skupaj hodimo na sprehode, imamo skupno malico, ogledali smo si igralnico in multisenzorno sobo vrtca. Ta četrtek (15. 12. 2022) si bomo skupaj ogledali okrasitev našega mesta in si izmenjali novoletni voščilnici.

 

Oddelek PP1B:

V PP 1B smo odšli na obisk k skupini Mehurčki 2 iz vrtca Škofja Loka. Skupaj smo peli, poslušali pravljico in se preizkusili v hoji po jesenski čutni poti.

Vabimo vas, da si naše aktivnosti ogledate preko fotografij.

(Skupno 109 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost