Skoči na glavno vsebino

Tokrat smo za predavanje za starše, ki je bilo 19. februarja ob 16. uri, izkoristili znanje in izkušnje, ki ga premoremo strokovni delavci šole. Predavanje so pripravile naše učiteljice in sodelavke Strokovnega centra za podporo inkluziji Mojca Klug, Anja Kožuh in Tonka Klemenčič, vse z dolgoletnimi strokovnimi in osebnimi izkušnjami dela z otroki. Pripravili smo dve ločeni predavanji o tem, kako lahko starši v sodelovanju s šolo pomagajo in doprinesejo k celostnemu razvoju svojega otroka.

Za starše mlajših učencev je bila osrednja tema razvijanje vseh področij razvoja, ki so predpogoj za opismenjevanje. Predavanje s praktičnim prikazom vaj z naslovom »Kako lahko starši pomagajo otroku pri razvijanju šolskih in drugih veščin« sta pripravili Tonka Klemenčič in Anja Kožuh in se ga je udeležilo okrog 25 staršev.

Vlogo staršev v procesu učenja otroka, pa je skozi predavanje z naslovom »Kako lahko starši pomagajo otroku pri učenju in razvijanju veščin, ki so pomembne za šolo in življenje« poudarila in osmislila tudi Mojca Klug. Predavanje je bilo namenjeno staršem učencev od 4. do 8. razreda, udeležilo pa se ga je okrog 35 slušateljev.

Najlepša hvala vsem staršem za tako številčen obisk obeh predavanj. Vaša udeležba nas navdaja z optimizmom, da se ne trudimo zaman, da nam zaupate in se zavedate, da lahko le s skupnimi močmi delujemo v največjo otrokovo korist.

Iskrena hvala pa tudi našim predavateljicam, ki so starše nagovorile z veliko mero razumevanja za njihove stiske v povezavi z odraščanjem in usvajanjem učnih veščin otrok, za vpogled v metode, strategije in oblike dela z otroki pri pouku in za številne zanimive, konkretne ideje, ki so v pomoč učitelju pri delu z otroki v šoli, hkrati pa so lahko v pomoč tudi staršem pri delu z otrokom doma.

(Skupno 335 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost