Skoči na glavno vsebino

13. februarja je na OŠ Jela Janežiča v Škofji Loki potekal Festival inovativnih tehnologij. V sodelovanju z Zvezo za tehnično kulturo Slovenije smo združili 20. državno tekmovanje »Z računalniki skozi okna« za učence nižjega izobrazbenega standarda in 13. državno tekmovanje »Z miško v svet« za učence posebnega programa. Festivala se je udeležilo 12 šol, oziroma 38 učencev.

Na tekmovanju »Z računalniki skozi okna« so učenci tekmovali v parih. Uporabljali so mobilne telefone za skeniranje QR kod, nato so na računalnikih izdelali predstavitev.

Zmagovalci so bili:

1. Aleksej Rihtaršič
Andrej Vrhnjak
Osnovna šola Jela Janežiča Škofja Loka
2. Marjeta Mlinar
Adea Bytyci
Osnovna šola Miroslava Vilharja Postojna
3. Nik Senekovič Pečovnik Miha Oprešnik Osnovna šola Glazija

Rezultati tekmovanja »Z miško v svet«

V kategoriji Urejanje fotografij in uporaba urejevalnika Word so zmagali:

1. Tina Okoren Osnovna šola Jela Janežiča Škofja Loka
2. Nik Fabbro Osnovna šola Kozara Nova Gorica
3. Klavdi Zorko Osnovna šola Glazija

V kategoriji PowerPoint so zmagali:

1. Jakob Šircelj Center Janeza Levca, Dečkova, Ljubljana
2. Žiga Šmid Osnovna šola Jela Janežiča Škofja Loka
3. Tinkara Urh Osnovna šola Antona Janše Radovljica

Po končanem tekmovanju so se učenci odpravili na bowling  v Športno dvorano Poden ali na ogled Loškega muzeja. Tekmovanje smo zaključili s slavnostno prireditvijo in podelitvijo nagrad v Sokolskem domu. Na prireditvi nas je zabavala Neca Falk z Mačkom Murijem. Nagrade in priznanja pa niso dobili le tekmovalci, temveč so tudi vse sodelujoče občine prejele srebrna priznanja ZOTKS, saj s svojim sodelovanjem pri obeh tekmovanjih nadpovprečno prispevajo k razvoju tehnične kulture v Sloveniji. Podeljena so bila tudi posebna priznanja osnovnim šolam, katerih učenci na tekmovanju sodelujejo že 15 let ali več ter tistim mentorjem, ki so ali še sodelujejo pri pripravah učencev na tekmovanje. V zahvalo za dvajsetletno sodelovanje so učenci OŠ Jela Janežiča svoje likovne izdelke podarili Zvezi za tehnično kulturo Slovenije.

Zahvaljujemo se vsem sponzorjem in podpornikom tekmovanja.

Vsem udeleženim iskreno čestitamo!

(Skupno 352 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost