Skoči na glavno vsebino

Letos je OŠ Jela Janežiča pripravila občinsko prireditev ob mednarodnem dnevu žensk, ki je potekala v petek, 6. marca 2020, v Sokolskem domu v Škofji Loki.

Slavnostna govornica je bila prof. dr. Mirjana Nastran Ule. Rdeča nit prireditve je bila pesem Kruh in vrtnice. Tudi vabilo na prireditev je krasil linorez »Kruh in vrtnice«. V preddverju Sokolskega doma so učenci pripravili priložnostno razstavo kurentov.

Na prireditvi je sodelovalo čez petdeset učencev. Učenke gledališkega kluba so recitirale pesem Kruh in vrtnice, učenci od 1. do 4. razreda so deklamirali Prešernovo pesem »Od železne ceste«, učenci 6. razreda so s pahljačami upodobili korejski ples Arirang, učenci 8. razredov so sodelovali pri izdelavi videoposnetka o zgodovini ženskega boja za enakopravnost, učenci pevskega zbora so zapeli hudomušno pesem Papjev, učenki gledališkega kluba sta recitirali ljubezenske pesmi, učenci posebnega programa so zaplesali belokranjski ljudski ples Igraj kolo lepa Neža, ogledali smo si tudi anketo, ki so jo v Škofji Loki posneli učenci 8. razreda, učenci 9.razreda so s senčnim gledališčem uprizorili pesem Ne bodi kot drugi (Didka). Prireditev sta povezovali učenki Urška in Simona.

Dvorano je napolnila pesem, ples in veselje vseh nastopajočih ter glasen aplavz obiskovalcev. Rdeč cvet, ki smo ga prejele ženske po koncu prireditve nas je razveselil in hkrati spomnil na pravico po boljšem življenju in možnostih za vse.

Zapisala Andreja Rihtaršič Mladenović

(Skupno 358 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost