Skoči na glavno vsebino

V četrtek 23. februarja 2023 so na naši šoli potekala državna tekmovanja iz znanja računalništva za šole s prilagojenim programom. V sodelovanju z Zvezo za tehnično kulturo Slovenije smo združili 23. državno tekmovanje »Z računalniki skozi okna« za učence nižjega izobrazbenega standarda in 16. državno tekmovanje »Z miško v svet« za učence posebnega programa. K temu smo dodali dve povsem novi tekmovanji in sicer tekmovanje »Rišem brišem na ekran« za naše najmlajše učence in foto natečaj z naslovom »Čudovit svet živali«.

Letos nas je obiskalo kar 19 šol in 68 učencev. Vzrok za številno udeležbo sta zagotovo bili novi kategoriji in dejstvo, da so se vseh treh kategorij tekmovalci mogli udeležiti kot par.

Po napornem delu je bilo poskrbljeno za zabavo in druženje. Tekmovalci so imeli možnost preizkusiti se v bowlingu v Športni dvorani Poden, ali si ogledati Loški muzej. Tekmovanje smo zaključili s slavnostno prireditvijo in podelitvijo nagrad. Na prireditvi sta nas s svojim prihodom počastili ga. Mija Kordež z ZOTKS in podžupanja Škofje Loke ga. Tina Teržan. Za izjemno glasbeno doživetje sta poskrbela glasbenika Boštjan Gombač in Jan Tomšič.

Našo šolo so uspešno zastopali učenci: Nela Žakelj in Valentin Tine Šuštar, Ema Jelovčan in Ilhan Sijamhodžič, Špela Novak in Jaka Prestor. Izmed njih bi predvsem izpostavili naša najmlajša tekmovalca Špelo in Jaka, ki sta osvojila odlično 2. mesto.

Zahvaljujemo se vsem, ki so sodelovali pri organizaciji in izvedbi tega tekmovanja. Vsem tekmovalcem iskreno čestitamo za njihov trud in znanje.

(Skupno 108 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost