Obvestilo

V rubriki Dokumenti – Ukrepi koronavirus smo objavili dopolnjen Protokol samotestiranja z dne 19.1.2022, ter podrobnejši Protokol samotestiranja za našo šolo.
Vodstvo šole

Ovestilo NIJZ (16.1.2022)

Spoštovani starši in učenci!

Nacionalni Inštitut za javno zdravje (NIJZ) nas obvešča, da se je zaradi izrazitega porasta okužb s SARS-CoV-2, obdobje od prejema seznama visokorizičnih kontaktov, ki ga pripravite, do napotitve v karanteno na domu podaljšal na nekaj dni. V soboto 15.01.2022, je zamik znašal že 2 dni. V prihodnjih dneh je pričakovati še podaljšan zamik. Prejeti seznami visokorizičnih kontaktov so obravnavani po vrsti glede na čas prejema.

Na šoli bomo še nadalje ravnali skladno z navodili MIZŠ in NIJZ. To pomeni, da ob potrjeni okužbi v oddelku pričnemo z izobraževanjem na daljavo. Starši oz. zakoniti zastopniki boste za svoje otroke napotitev v karanteno na domu s strani NIJZ prejeli nekaj dni po pričetku izobraževanja na daljavo. Pridobitev Izjave o seznanitvi z napotitvijo v karanteno na domu (eUprava) je možna tudi za nazaj, zato ta časovni zamik ne predstavlja ovire pri pridobivanju uradnega dokumenta, iz katerega izhajajo pravice.

Želimo vam zdravja, prejmite prisrčen pozdrav! Vodstvo šole.

VABILO K OGLEDU PROSLAVE

Od starega leta se poslavljamo z dobrimi željami, upanjem in pričakovanjem, kaj nam bo prineslo novo.

Vabimo vas, da si našo proslavo ob dnevu samostojnosti in enotnosti ogledate s klikom na spodnjo fotografijo.

POGUMNO V 2022

V prihajajočem letu želimo, da v vseh naših srcih močno bijejo:

PRAZNIČNI BAZAR

Letos je bazar potekal malo drugače, in sicer v obliki stojnice pred šolo 21. decembra. Prodajali smo krožnike, torbe, flaške, svečke, verižice in še in še. Malo nas je zeblo, a smo se pogreli s čajem in vašimi nasmehi, ko ste videli naše čudovite izdelke in kakšnega odnesli domov v zameno za prostovoljne prispevke. Prodajati so pomagali učenci 9. razreda.

Zahvaljujemo se vam za obisk in upamo, da se naslednje leto vidimo v večjem številu z večjim številom stojnic, kot ste bili do sedaj vajeni. Naj vam naši izdelki prinesejo veliko veselja.

 

OBISK MINISTRICE SIMONE KUSTEC

V petek, 10.12.2021 nas je obiskala ministrica za izobraževanje, znanost in šport, prof. dr. Simona Kustec. Izrazila je željo, da čim več časa preživi z učenci, spozna strokovno delo z učenci s posebnimi potrebami ter se seznani z izzivi, s katerimi se šola srečuje, zlasti z izgradnjo nadzidka.

Ob tem nas je obiskal tudi župan Tine Radinja, ki je ministrici izrazil dobrodošlico v Škofji Loki in na šoli. Ob prihodu smo si ogledali lokacijo nadzidka, pri katerem bo Ministrstvo za izobraževanje znanost in šport zagotovilo 765.305 euro, ostalo pa občine ustanoviteljice (skupaj 934.694 euro).

Ob vhodu je ministrico in župana pričakala vesela dobrodošlica, učenca 9. razreda Domen in Aljaž sta zaigrala na harmoniko, trio deklet višje stopnje Sara, Ana in Nela pa so zapele priložnostno pesem Na božično noč.

Učenci, učiteljica in varuhinja v PPVZI 2a so pokazali potek pouka po montessori pedagogiki.

 

V PPVZI 1a in 1b je bil ravno čas senzoričnih dejavnosti, ki sta si jih ministrica in župan z zanimanjem ogledala.

 

Nobena šola ne obstaja brez športa, 7. razred je prikazal individualizirano športno vadbo. Sledil je razgovor s športnima pedagogoma.

V PPVZI 6a v programu usposabljanja z življenje in delo so učenci sami razložili delovne postopke v delavnici izdelave izdelkov iz gline.

   

Kot zadnjega smo si ogledali delo v 9. razredu, kjer je pouk potekal po skupinah. Učenci so ministrici dr. Kustec in županu Radinji pripovedovali o svojih izkušnjah pri prešolanju na šolo s prilagojenim programom. Povedali so, da prihajajo iz različnih krajev, saj šolo obiskujejo učenci iz občin ustanoviteljic Gorenje vasi – Poljane, Železnikov, Žirov, Medvod in Škofje Loke, ter dveh občin pogodbenic Kranj in Vodice, in da se med seboj odlično razumejo.

Ministrica se je z učenci povsod zapletla v razgovor, se zanimala za njihovo delo in iz prve roke izvedela, kako se učenci učijo in kako s v šoli počutijo.

 

Sledil je razgovor v zbornici, kjer smo poleg nadzidka izpostavili izzive, ki jih prinaša inkluzija, zaposlovanje otrok s posebnimi potrebami, načine reševanja pomanjkanja strokovnjakov za delo z otroki s posebnimi potrebami, pomen izobraževanja ter zaposlovanja.

 

Sledila je še tiskovna konferenca.

Obiska smo bili v Škofji Loki zelo veseli, saj je bil obisk na ministrice pomembna priložnost za prikaz dela ter spoznavanje lokalnih značilnosti področja.

 

Dogodki

  • Ni dogodkov

Koledar

januar 2022
PTSČPSN
      1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31       
« Dec   Feb »

Donatorji

(Skupno 32 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost