Skoči na glavno vsebino
SKUPNA POSADITEV DREVESA Z UČENCI SOSEDNJE ŠOLE

SKUPNA POSADITEV DREVESA Z UČENCI SOSEDNJE ŠOLE

Jesensko vreme smo učenci 1. in 2. razreda izkoristili, da smo skupaj z učenci prvega razreda Osnovne šole Ivana Groharja posadili drevo v okviru projekta »Korak k sončku«. Najprej smo posadili drevo, nato zapeli pesem »Rdeče češnje rada jem« in ob njej tudi zaplesali, sledilo je še druženje učencev. Slovesnosti sta se udeležila tudi naša ravnateljica Marjeta Šmid in ravnatelj sosednje šole Marko Primožič. Zdaj je pa na nas in naši skrbi, da bo drevo zraslo.

CŠOD Jurček – 2.dan

CŠOD Jurček – 2.dan

Za nami je že 2. dan bivanja v CŠOD Jurček. Danes smo kljub slabemu vremenu preživeli aktiven dan. Po zajtrku smo se najprej lotili izdelovanja vetrnice, nato pa smo vzeli dežnike, dežne plašče ter svetilke in se odpravili na pot proti jami. Z lučkami smo se odpravili v globino jame, kjer sta spala dva netopirja. Občudovali smo kapnike. Ko smo se vračali, smo na sprehodu skozi mesto občudovali največjo kamnito cerkev na Slovenskem. Popoldan smo se preizkusili v lokostrelstvu. Bili smo zelo uspešni. Pred večerjo smo se zopet poveselili z našimi novimi prijatelji in skupaj zaplesali. Pred spanjem smo ob risanju podoživljali utrinke iz šole v naravi.

CŠOD Jurček – 1. dan

CŠOD Jurček – 1. dan

Danes, v sredo 29. 11., smo se učenci višje stopnje posebnega programa odpravili na pot v šolo v naravi v Kočevje. Pot je bila posebej zanimiva, saj je del ekipe potoval z javnim prevozom. V CŠOD Jurček so nas toplo sprejeli. Namestili smo se po sobah, pomalicali in si ogledali okolico doma. Samo da smo stopili iz hiše, smo srečali medveda in »lovka«, kot je lesenega volka poimenovala Eva. Po kosilu smo izkoristili lepo vreme in se s popolno veslaško opravo sprehodili do reke Rinže, kjer smo se vkrcali v kanu in se podali na plovbo skozi mesto. Ko smo se vrnili so nas pred domom čakali novi prijatelji – učenci Centra Janeza Levca iz Ljubljane. Skupaj smo pekli kruh in se preizkusili v vožnji s kolesom. Po večerji je sledil kviz in rojstnodnevno rajanje.

GLOBOKO POD ZEMLJO: PUSTOLOVŠČINA NA EKSKURZIJI V MUZEJU PREMOGOVNIŠTVA VELENJE

GLOBOKO POD ZEMLJO: PUSTOLOVŠČINA NA EKSKURZIJI V MUZEJU PREMOGOVNIŠTVA VELENJE

Pretekli četrtek, 23.11.2023, smo se učenci iz oddelkov PP4A, PP4B, PP4C, PP5A in PP6A podali na nepozabno strokovno ekskurzijo v Velenje. Zjutraj smo se zbrali polni pričakovanja, pojedli okusno zgodnjo šolsko malico in se nato z avtobusom odpravili na potovanje proti Štajerski.

Na poti smo pomahali Trojanskim krofom ter brez težav prispeli v rudarsko mesto Velenje, kjer so nas sprejeli pravi knapi – ponosni predstavniki rudarskega sveta. Oblekli smo zaščitno delavsko obleko, si nadeli čelade in se pripravili na vstop v svet pod zemljo, pri tem pa nismo pozabili na tradicionalno knapovsko malico »Kranjsko klobaso in kruh«. več…

Dogodki

  • Ni dogodkov

Koledar

december 2023
PTSČPSN
     1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
« Nov   Jan »

Donatorji

(Skupno 197.597 obiskov, današnjih obiskov 78)
Dostopnost