Skoči na glavno vsebino

V sklopu letošnjega vseslovenskega Tedna pisanja z roko 2021, ki je potekal od 18. do 22. januarja 2021, smo bili dejavni tudi na Osnovni šoli Jela Janežiča. Od najmlajših do najstarejših … smo zaplesali z domišljijo. Nastala je kopica izdelkov, pisanih kakopak na roko.

Učenci iz PP2A in PP2B smo se s pisanjem na roko učili prvih črk, številk, zlogov in besed, tisti malo starejši, petošolci, pa smo spretno pokazali, da je pisanje na roko zelo združljivo tudi z digitalnimi orodji.

Z na roko napisanimi pismi smo prvo-, drugo- in tretješolci ter učenci iz oddelkov PP5 in PP6B sporočali sošolcem in prijateljem (tudi na sosednjo šolo), kaj počnemo in kako preživljamo čas epidemije. V 9.a smo pisali razglednice v angleškem jeziku, v 8.b pa spise o vtisih z zimskega športnega dne. Oh, kako smo uživali na snegu!

Čeprav vemo, da imamo na šoli same pridne učence, so se učenci iz PP3A v posebnem programu s pisanjem na roko igrali z mislijo »Če nisi bil priden, si lahko boljši naslednjič«.

Pisanje na roko smo združili tudi z likovnimi izdelki. V 5.b smo okraševali začetnice svojih imen, sedmošolci in osmošolci pa smo s pisanjem dobrih lastnosti risali svoje ali portrete sošolcev.

Postali smo tudi veliki misleci. Učenci v PP4 so se spraševali, kje stanuje duša. Ena od učenk je ugotovila, da duša prebiva tam, kjer je veliko otrok. To je potemtakem pri nas, je tako? 🙂

8.a pa ni pozabil niti na naše dobre medsebojne odnose. Na vratih prav vsake učilnice so nas na petkovo jutro pričakale na roko napisale lepe in pozitivne misli – za dober dan, za nasmeh in za dobro počutje!

Čeprav se zares radi razvajamo z digitalnimi orodji in se moramo tudi za uporabo teh moramo učiti, pa vseeno obljubimo, da bomo pisanje z roko pridno vadili in uporabljali še naprej! Navsezadnje, če zmanjka elektrike ali baterije, računalnika, tablic in mobilnih telefonov ne bomo mogli uporabljati. 🙂

Do takrat pa komaj čakamo ptičke in pomlad. To so nam s čudovitimi likovnimi izdelki namignili šestošolci, osmošolci in učenci iz PP6A.

Vabljeni k ogledu naših izdelkov v galerijo.

(Skupno 291 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost