Skoči na glavno vsebino

Učenci PP4A, PP4B, PP4C, PP5A in PP6A smo z zgledom želeli pokazati, da je pomembno skrbeti za naš planet Zemlja. V sodelovanju s podjetjem Želva smo se odpravili na čistilno akcijo po Škofji Loki. Najprej smo spoznali nekatere zaposlene v podjetju in njihovo delo. Povedali so nam, da delajo vsak dan med tednom, ko smo mi pri pouku, od zgodnjega jutra. Pobirajo odpadke, grabijo listje, skrbijo za drevje, čistijo ceste pa še kaj. Delo je odvisno tudi od letnega časa in vremena.

Nato smo se skupaj z dvema zaposlenima odpravili na delo. V okolici šole smo pobirali in pometali odpadke ter praznili smetnjake. Pred začetkom dela smo si nataknili rokavice, saj so odpadki lahko tudi nevarni. Pri delu smo uporabljali samokolnico in metle. Namesto smetišnice smo uporabili veliko lopato. Odpadke smo odlagali v vreče za smeti, ki smo jih na koncu v samokolnici odpeljali na zbirno mesto. Med opravljanjem dela smo se čudili, koliko smeti je ležalo po tleh kar zraven smetnjakov…

Učenci PP6A smo se odpravili na Grajski vrt. Natančno smo opleli vrt. Sedaj je pripravljen za poletno sejanje in sajenje. Če nam ne bo uspelo letos, ker so pred nami poletne počitnice, pa nas bo vrt počakal za naslednje leto.

Z akcijo smo bili zadovoljni. Takšnih akcij si želimo še več, saj bi radi živeli v čistem in urejenem okolju!

(Skupno 124 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost