Skoči na glavno vsebino

Na dan slovenskega športa in prvi koledarski jesenski dan smo se učenci oddelkov PP3, PP4, PP5 in PP6 z učiteljicami odpravili Po poti treh gradov. Malo po blatu, malo v hrib in po skalah ter s pomočjo markacij – podob črnega možica, smo osvojili Stari Grad ali grad Divja Loka. Na tej prvi postaji smo si znotraj ruševin grajskega obzidja privoščili zasluženo malico.

Preverili smo, kako so naši sošolci, ki so z učiteljicama in varuhinjami iz šole krenili proti Škofjeloškemu gradu. Sporočili so nam, da poslušajo in posnemajo zvoke narave. Da se igrajo športne igre, pojejo in se preizkušajo v vlogi gozdnih detektivov. Pa malicali so tudi že.

Po postanku smo pot od prvega gradu nadaljevali čez prelaz Kobila. Ko smo zapustili gozdove pod Lubnikom, nas je na travnikih in kolovozih pričakalo toplo jesensko sonce. Pohiteli smo v hrib proti ruševinam Zgornjega stolpa na Kranclju. Od tam je sledil spust proti zadnjemu gradu.

Naša zadnja postojanka, tretji grad, je bil Škofjeloški grad. Tu smo najprej reševali uganke o gozdnih živalih. Ker smo bili vsi zelo uspešni, nas je na gradu čakal tudi sladek zaklad. No, zaklad smo morali najprej najti. Pa sploh ni bilo težko!

Nasmejani do ušes, malo utrujeni in lačni smo se odpravili proti šoli in jedilnici na kosilo. Za nami je čudovit dan, ki bi ga še kdaj ponovili!

(Skupno 54 obiskov, današnjih obiskov 12)
Dostopnost