Skoči na glavno vsebino
DAN DEJAVNOSTI – VARNO S SONCEM

DAN DEJAVNOSTI – VARNO S SONCEM

V letošnjem šolskem letu smo se priključili projektu Varno s soncem, v katerem sodeluje 1., 2., 3., 4., in 5. razred NIS ter PP1b in PP2b.

V sredo, 12. 6. 2024, smo imeli dan dejavnosti v okviru tega projekta. Dan dejavnosti smo imeli 1.,2., 3. in 4. razred. Najprej smo si izdelali limonado in se pogovorili o pomenu pitja poleti. Nato so sledile različne dejavnosti, ki so učence ozaveščale o primerni zaščite proti sončnimi žarki. Pri teh dejavnostih so se nam pridružili tudi učenci iz PP1b. Učenci PP2b so dejavnosti izvedli v okviru pouka, učenci 5. razreda pa v času OPBja.

Naučili smo se veliko novega in zdaj, ko smo pričakali sonce, bomo lahko svoje znanje preverili tudi v praksi!

Podnebni tek – nagrada

Podnebni tek – nagrada

V letošnjem šolskem letu smo se v okviru programa Ekošola odločili sodelovati v kampanji Podnebni tek. Z njo smo hoteli spodbuditi učence, zaposlene in širšo javnost, da razmišljajo o podnebnih spremembah. Sodelovali smo vsi učenci, učitelji in spremljevalci na šoli. V tednu od 15. do 19. aprila smo izvedli različne dejavnosti. Učenci so izdelali knjižne kazalke, na šolsko ograjo smo obesili transparente s slogani o varovanju Zemlje in odtekli različne štafetne teke. Naše ozaveščanje je bilo zelo dobro sprejeto med vsemi sodelujočimi in tudi v širši okolici. Prav tako pa so dobro kampanjo prepoznali tudi člani komisije v programu Ekošola, ki so nas uvrstili na prvo mesto za izvedeno najboljšo ozaveščevalno kampanjo, v svoji kategoriji. BRAVO MI!!!

Knjiga aktivnosti nagrajenih ustanov.

Misija zeleni koraki – nagrada

Misija zeleni koraki – nagrada

Meseca februarja so učenci izdelovali eko potovalne »povštrčke«. Uporabili so odpadne konce blaga in jih porisali na temo trajnostnega ravnanja z okoljem in naravo. »Povštrčki« so bili izdelani za darila učencem na državnem računalniškem tekmovanju, ki je potekalo na naši šoli. Dejavnost smo prijavili tudi na projekt Misija zeleni koraki. Gre za projekt programa Ekošola, katerega osrednja tema je odgovorno, trajnostno ravnanje z okoljem. Konec meseca maja smo izvedeli, da smo s svojimi izdelki zasedli prvo mesto v kategoriji šol s prilagojenim programom in se v četrtek, 13.6.2024, udeležili podelitve priznanj in nagrad. Veseli smo, da smo bili v projektu tako uspešni.

VALETA 2024

VALETA 2024

V četrtek, 13.6.2024, smo se zbrali ob prav posebni priložnosti – valeti devetega razreda, z naslovom 9. a ima talent. Učenci so ta dan nestrpno pričakovali in se ga iz srca veselili. Prireditev so popestrili s številnimi talenti. Učenka Ana Kavčič je zapela dve čudoviti pesmi in nas pocrkljala s svojim lepim glasom. Ostali učenci so zaplesali ples Jerusalema. Navdušili so nas z dvema predstavitvenima filmčkoma (učencev 9.r in učenca s posebnega programa), katerega scenarij so zapisali učenci sami. Da pa ni manjkalo smeha, pa so nas nasmejali tudi s šolskimi šalami. Staršem in učiteljem, ki so jih spremljali na poti šolanja, jih podpirali in vzgajali v odgovorne posameznike, so se zahvalili z drobnimi pozornostmi. Učenci so prejeli številna priznanja in pohvale na športnem, likovnem, tehničnem in drugih področjih. Po končani slovesnosti so nas pocrkljali s slastnimi prigrizki, sladicami in pecivi. Slovo od naših devetošolcev in učenca iz posebnega programa je bilo ganljivo in lepo.

Dogodki

  • Ni dogodkov

Koledar

junij 2024
PTSČPSN
      1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
« Maj   Jul »

Donatorji

(Skupno 221.116 obiskov, današnjih obiskov 271)
Dostopnost