Skoči na glavno vsebino

Učenci OŠ Jela Janežiča, v okviru programa Ekošola kot način življenja, v tem šolskem letu sodelujemo tudi pri projektu Elektrika je življenje v sodelovanju z GEN – Mladi v svetu energije.

Več o tem si lahko preberete na spletni strani:  http://www.mladi-svet-energije.si/si/aktivnosti.

S tem namenom smo najprej ob dnevu Zemlje, 22.aprilu, na OŠ Ivana Groharja poslušali predavanje strokovnjakov Gorenjskih elektrarn o toplotni črpalki in o vetrni ter sončni energiji.

Prav tako smo učenci 7. in 9. razreda pripravili plakate in predstavitve različnih načinov pridobivanja  energije za ostale učence naše šole. Poudarek smo dali obnovljivim virom energije.

Vsi učenci pa smo po končanih predavanjih napisali, narisali ali povedali vsaj po eno misel o pridobivanju elektrike. Misli, naše znanje, smo zapisali na nalepke, katere smo potem nalepili na vetrnice. Vetrnice smo na tehniškem dnevu izdelali učenci 7. razreda.

Nekaj utrinkov si lahko ogledate tukaj.

V tem tednu bomo vetrnice odnesli v knjižnjico Ivana Tavčarja, Zdravstveni dom Škofja Loka, Dom starejših občanov, Center za socalno delo in na Občine ustanoviteljice šole. Obiskovalci teh ustanov bodo lahko prebrali misel, zapisano na vetrnici in le-to odnesli domov. Če se jim bo ob tem utrnila kakšna nova misel, bomo veseli, če jo zapišejo v naš zvezek.

Nekaj utrinkov z obiska ustanov si lahko ogledate tukaj.

Na tak način želimo ozavestiti čim več ljudi, da lahko elektriko pridobimo tudi iz obnovljivih virov in tako skrbimo za našo Zemljo.

VABLJENI, DA SE NAM PRIDRUŽITE!

(Skupno 103 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost