Skoči na glavno vsebino

V letošnjem šolskem letu smo poskusno pričeli z delovno prakso izven šole za učence 9. razreda. Kljub finančni krizi je v nekaterih podjetnikih še vedno zaslediti človeško plat in pripravljenost vzeti si čas za naše učence in jim v konkretni delovni situaciji pokazati, kako delovni proces zgleda. Za naše učence je bila dragocena izkušnja predvsem stik z delom in poklicem, ki ga v življenju želijo opravljati, hkrati pa so se urili v vztrajnosti in delavnosti. 

Iskreno se zahvaljujemo Avtomehanični delavnici Krmelj iz Gorenje vasi in Zidarstvu Milan Dolenc, da so si vzeli čas za naše učence in s svojim pristopom pokazali, da se v zunanjem svetu še vedno najdejo srčni ljudje.

Starejšim učencem posebnega programa je prijazno odprl vrata Vrtec Škofja Loka, saj že dva meseca dvakrat tedensko  pomagajo v pralnici in pomivalnici. S tem, ko je učencem omogočeno tovrstno delo, jih na dva načina krepimo – učenci se urijo v delovnih spretnostih in hkrati s svojim delom doprinesejo skupnosti in si s tem krepijo samozavest.

Toplo se zahvaljujemo ravnateljici Vrtca Škofja Loka, da je podprla tovrstno obliko prakse ter zaposlenim v pomivalnici, zlasti pa v pralnici, saj se počutimo že del njihovega kolektiva.

Spodaj si lahko ogledate nekaj foto utrinkov iz prakse v vrtcu.    

(Skupno 50 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost