Skoči na glavno vsebino

V petek, 11.11.2022 smo se z učenci 8. in 9. razreda odpravili na ogled Biotehniškega centra Naklo. Tam nas je sprejela zelo prijazna svetovalna delavka.

Najprej smo se udeležili predstavitve prakse pri predmetu Pomoč pri strežbi. Učenci so za nas pripravili pravo pojedino. Poizkusili smo dve vrsti pizze, brownije ter ameriške palačinke. Iz prve roke lahko povem, da je bilo vse prvovrstno pripravljeno. Med sladkanjem so nam učenci pripovedovali, kako potekata pri njih praksa in pouk, kaj jim je všeč in kaj ne. Nato nam je svetovalna delavka predstavila program pomočnik v biotehniki in oskrbi. Pri predstavitvi smo dobili vse pomembne informacije o tem, kako poteka pouk, praksa, od kdaj do kdaj poteka pouk, da so posebni dnevi obvezni, kako se bomo lahko z avtobusom pripeljali do njih in seveda še veliko drugih stvari. Po predstavitvi smo si ogledali predstavitev prakse pri predmetu Mlekarstvo, kjer smo lahko tudi sami pomagali pri izdelavi masla. Maslo smo lahko tudi poizkusili. Prav tako so nam postregli zares odličen jogurt. Učenci so nam predstavili, kako pri tem predmetu poteka praksa in kaj bodo morali pripraviti za zaključni izpit. Nato smo si ogledali še prakso pri predmetu Pridelava in uporaba zelišč. Za zaključek smo se sprehodili po šoli ter po posestvu Biotehniškega centra Naklo. Opazili smo lahko učence, ki vozijo traktor, grabijo listje, skrbijo za živali in urejajo okolico. Vzdušje med učenci je bilo sproščeno in prijetno.

Čisto na koncu smo se pogovorili o tem, kar smo videli. Odzivi učencev so bili zelo pozitivni in marsikoga med njimi je Biotehniški center Naklo tako navdušil, da se je že odločil, da se februarja vpiše prav tja.

(Skupno 70 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost