PROJEKT: MISIJA ZELENI KORAKI

PROJEKT: MISIJA ZELENI KORAKI

Misija: zeleni koraki je projekt, ki govori o trajnostnem razvoju. V projekt smo vključili vse učence na šoli. Preko pogovorov so učenci razmišljali o tem, kaj pomeni trajnostno ravnanje in na katerih področjih lahko tudi delujemo.

Skupaj smo izdelali Zeleni avtobus, na katerega smo prilepili cvetlice. To pa niso bile navadne spomladanske cvetlice, ampak cvetlice s sporočili, idejami in mislimi učencev, kako ravnati trajnostno.

Avtobus smo postavili na ogled na oddelek za otroke in mladino v knjižnici Ivana Tavčarja v Škofji Loki in poprosili obiskovalce knjižnice, naj tudi oni napišejo svoje ideje na rožice. 

Zeleni avtobus bo svojo pot nadaljeval po različnih ustanovah v Škofji Loki.

Rože z idejami in mislim krasijo tudi hodnik naše šole. Obiskovalce bomo nagovorili, naj na naš travnik še oni prispevajo svoje ideje.

ALTERMED

ALTERMED

V nedeljo, 19.03.2023, smo se v okviru programa Ekošola, 4 učenci in 2 učiteljici udeležili sejma Altermed v Celju, na katerem smo imeli svojo stojnico. Tema sejma je bila Zdrava, lokalna, sezonska hrana. Z učenci smo za obiskovalce sejma pripravili igro uganjevanja sezonskega sadja in zelenjave po letnih časih. Obiskovalec je vrgel kocko in moral med razpoložljivimi slikami sadja in zelenjave poiskati tisto, ki je sodila v ustrezen letni čas, ki ga je pokazala kocka. Kocka je lahko pokazala tudi vprašaj ali klicaj, takrat  je obiskovalec odgovarjal na zastavljeno vprašanje in odgovor tudi napisal na prazen listek. Listke z odgovori smo nato pripeli na pano naše stojnice. Za nagrado so si obiskovalci lahko postregli z jabolčnim čipsom ali jabolčno pito. Nagradne jedi so prav tako pripravili naši učenci. Po zaključku igre smo imeli za obiskovalce pripravljeno še knjižico s tedenskimi jedilniki za vsak mesec v letu. Jedilniki so bili sestavljeni s poudarkom na pripravi jedi iz sezonskih živil. Obiskovalci naše stojnice so radi  sodelovali in so bili navdušeni nad vsem, kar smo pripravili.

Preživeli smo zelo lep dan, ki nam bo prav gotovo ostal v spominu.

Lepi uspehi naših igralcev namiznega tenisa!

Lepi uspehi naših igralcev namiznega tenisa!

V ponedeljek, 27. 3. 2023, je potekalo Področno prvenstvo v namiznem tenisu v organizaciji OŠ Poldeta Stražišarja na Jesenicah. Tekmovanja so se udeležili štirje učenci naše šole. Nejc Osredkar se je okronal z zlato medaljo, saj je v močni konkurenci dobesedno “pometel” z vsemi nasprotniki. Žan Uršič je dosegel odlično tretje mesto, prav tako tudi Ana Klara Šmid v konkurenci deklet. Tilen Remškar pa je v končni razvrstitvi dosegel deveto mesto. Vsem tekmovalkam in tekmovalcem čestitamo za dosežene uspehe! Vsi prvouvrščeni se bodo udeležili tudi Državnega prvenstva, ki bo potekalo 7.4.2023 v Litiji. več…

EKOTEDEN – GIBANJE JE ZAKON!

Od 27.03.2023 do 31.03.2023 bo na šoli potekal tradicionalni ekoteden. Skozi cel teden se bo z dejavnostmi vlekla rdeča nit na temo gibanja.

V ponedeljek, 27. 3.,  smo se učenci in učitelji zbrali v telovadnici šole in se po uvodnem pozdravu naučili navijaškega vala in navijaških korakov. Do konca tedna imamo čas, da se jih vsi dobro naučimo in bomo v petek lahko najboljši navijači na štafetnih igrah.

 

Dogodki

  • Ni dogodkov

Koledar

april 2023
PTSČPSN
      1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
« Mar   Maj »

Donatorji

(Skupno 174.977 obiskov, današnjih obiskov 176)
Dostopnost