Skoči na glavno vsebino

Strunjan – 2. dan

Zjutraj smo se dobro naspali in najedli, da smo pridobili moči za nove dogodivščine. Odšli smo na plažo, se igrali športne igre in kopali. Raziskali smo Strunjan in naredili postanek v trgovini. Skuhali smo si špagete s tuno, naša sladica je bila kapučino in sladoled. Popoldan smo se zopet odpravili na plažo, kjer smo počivali v senci in se učili metati žabice. Pripravili smo si slastno večerjo in filmski večer. Zelo nam je lepo. 

Lep sončen in moker pozdrav iz Strunjana. 

Strunjan – 1. dan

Strunjan – 1. dan

V zgodnjih jutranjih urah smo se iz Škofje Loke odpravili najprej proti Ljubljani. Tam smo na veliki avtobusni postaji morali poiskati avtobus, ki pelje v Strunjan. Srečno smo prispeli v Strunjan in se brez težav namestili v apartmaje. Sledil je obisk Mercatorja, kjer smo jim skoraj vse “pobrali”. Po nakupu smo se odločili za piknik na plaži, najbolj pogumni so se kopali. Sledila je večerja, druženje in zabava.

Lep pozdrav iz sončnega Strunjana.

Sožitje na grajskem vrtu

Sožitje na grajskem vrtu

V petek, 26. 05. 2023, so učenci 6. stopnje posebnega programa zopet obogatili grajski vrt. V zeliščni vrtiček smo posadili čokoladno meto, poprovo meto, pehtran, lovor in rožmarin ter jih skrbno zalili. Uredili smo tudi okolico – prekopali gredice, pograbili travo, uredili potko. Vzemite si čas, posedite na grajskem vrtu in si napolnite moči za delo v šolskih klopeh.

Centralna čistilna naprava Škofja Loka

Centralna čistilna naprava Škofja Loka

V četrtek, 25. 05. 2023, so učenci 8. in 9. razreda obiskali Centralno čistilno napravo Škofja Loka. Sprejela nas je gospa Mojca Müller in nas popeljala po objektu. Naučili smo se, da se komunalna in padavinska odpadna voda v mestu Škofja Loka in njeni okolici odvaja v javno kanalizacijo Škofja Loka, ter se nato čisti na Centralni čistilni napravi Škofja Loka. Ogledali smo si pot komunalne in padavinske odpadne vode od vstopa v čistilno napravo, vmesne postaje čiščenja in konec njene poti, kjer se prečiščena izliva v Soro.

Dogodki

  • Ni dogodkov

Koledar

junij 2023
PTSČPSN
    1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30   
« Maj   Jul »

Donatorji

(Skupno 181.450 obiskov, današnjih obiskov 135)
Dostopnost