Skoči na glavno vsebino

Deveto državno tekmovanje iz znanja računalništva za posebni program je bilo izvedeno 11. februarja 2016. Organizatorici tekmovanja sta bili Osnovna šola Jela Janežiča  in Zveza za tehnično kulturo Slovenije.

Tekmovanja se je udeležilo 17 tekmovalcev iz 10 različnih šol. V kategoriji Kopiranje oblikovanega besedila Word – nižji nivo je tekmovalo 9 učencev, 8 tekmovalcev pa se je spoprijelo z nalogami iz Kategorija Urejanje besedil z urejevalnikom Word – višji nivo.

V Kategoriji Kopiranje oblikovanega besedila Word – nižji nivo je zmagala Jana Cevec ( OŠ Jela Janežiča), drugo mesto je zasedel Jaka Blejc (OŠ 27. julij Kamnik), tretje mesto pa je zasedel Aljaž Čižič  (OŠ Glazija Celje ).

V Kategoriji Urejanje besedil z urejevalnikom Word – višji nivo je zmagal Gašper Ljubi (OŠ Dragotina Ketteja, Novo mesto), drugo mesto je zasedel Luka Šimenc (OŠ 27. julij Kamnik) in tretje mesto Lara Ilić (Center Janeza Levca Ljubljana, OE Levstikov trg)

Učenci so po končanem tekmovanju odšli na kegljanje v športno dvorano Poden in druženje z Ambasadorji nasmeha v telovadnici OŠ Jela Janežiča.

Po kosilu je sledila prireditev v telovadnici OŠ Jela Janežiča. Po krajših nagovorih župana občine Gorenja vas – Poljane Milana Čadeža, glavnega tajnika ZOTKS Jožefa Školča in ravnateljice OŠ Jela Janežiča mag. Marjete Šmid je sledila podelitev priznanj tekmovalcem. Za glasbeno popestritev so tokrat poskrbeli Poljanski orgličarji in učenci posebnega programa OŠ Jela Janežiča, ki so s pomočjo tub in računalnika zaigrali pesem Čuk se je oženil. Prireditev se je zaključila v prijetnem glasbenem vzdušju in v želji na ponovno snidenje v naslednjem šolskem letu.

Zapisala: Jana Dolenec

(Skupno 489 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost