Jedilniki

Datum Malica Kosilo
Ponedeljek, 15. 1. 2018 BIO PIZZA SIROVA, ČAJ GOZDNI SADEŽI, SADJE PURANJA RIŽOTA Z ZELENJAVO, PARMEZAN,  RDEČA PESA
Torek, 16. 1. 2018 OSJE GNEZDO, KAKAV, SADJE ČUFTI V PARADIŽ. OMAKI, PIRE KROMPIR, ZELENA SOLATA S KORUZO
Sreda, 17. 1. 2018 SUHA DOMAČA SALAMA, REZINA PARADIŽNIKA, KORUZNA REZANA ŽEMLJA, JABOLČNI SOK, SADJE JUNČJI ZREZEK V LOVSKI OMAKI, RŽENI SVALJKI, KISLO ZELJE
Četrtek, 18. 1. 2018 ZELIŠČNI NAMAZ, REZINA KUMARICE, RŽEN KRUH, PLANINSKI ČAJ Z LIMONO, SADJE PANIRAN RIBJI FILE, PEČEN KROMPIR, MEŠANA SOLATA (ZELJE, ZELENA SOLATA, MOTOVILEC); Z BUČNIM OLJEM
Petek, 19. 1. 2018  MLEČNI ZDROB, KAKAVOV POSIP, BEL KRUH, SADJE LOŠKA ENOLONČNICA /KISLA REPA, JEŠPRENJ, FIŽOL; BREZ MESA/, (KRUH), JABOLČNI ZAVITEK, DOMAČA LIMONADA

 

Datum Malica Kosilo
Ponedeljek, 22. 1. 2018 TUNE V OLJU, BOMBETA S SEZAMOM, ŠIPKOV ČAJ Z LIMONO, SADJE PURANJI FILE V SMETANOVI OMAKI, EKO KUS KUS, MEŠANA  SOLATA (ZELENA, ZELJE, MOTOVILEC); Z BUČNIM OLJEM
Torek, 23. 1. 2018 BIO BUHTELJ Z MARMELADO, KAKAV, SADJE VISOŠKA PEČENKA, PRAŽEN KROMPIR, RDEČA PESA
Sreda, 24. 1. 2018  POSEBNA PIŠČANČJA SALAMA, REZINA KUMARICE, ČRNA REZANA ŽEMLJA, SADNI ČAJ, SADJE PAŠTA FIŽOL, (KRUH), NARASTEK IZ PROSENE KAŠE Z JABOLKI, KOMPOT IZ SUHEGA SADJA
Četrtek, 25. 1. 2018 MARMELADA, MASLO, POL BELI KRUH, PLANINSKI ČAJ Z LIMONO, SADJE POLNOZRNATI ŠPAGETI, BOLONJSKA OMAKA (GOVEDINA), MEŠANA SOLATA (ZELENA SOLATA, MOTOVILEC, RDEČI RADIČ)
Petek, 26. 1. 2018  MILJONSKA JUHA, OVSENI KRUH, SADJE  RIBJI FILE V KORUZNI SRAJČKI, MASLEN KROMPIR, BROKOLI IN CVETAČA (TOPLA PRILOGA)

 

Datum Malica Kosilo
Ponedeljek, 29. 1. 2018 SEGEDIN, MASLEN KROMPIR, ZIMSKI SLADOLED
Torek, 30. 1. 2018 ZAPEČENE ŠPINAČNE TESTENINE S SIROM, ŠUNKO IN JAJČKOM, ZELJNA SOLATA S FIŽOLOM; Z BUČNIM OLJEM
Sreda, 31. 1. 2018 PANIRANA PIŠČANČJA KRAČA, PIRE KROMPIR, RDEČA PESA
Četrtek, 1. 2. 2018
Petek, 2. 2. 2018

 

ŠOLSKA PREHRANA

Pri organizaciji šolske prehrane upoštevamo Zakon o šolski prehrani (Ur.l. RS, št. 3/2013) in Pravila šolske prehrane v Osnovni šoli Jela Janežiča.

Šolska prehrana pomeni organizirano prehrano učencev v dneh, ko poteka pouk v skladu s šolskim koledarjem. Šola za vse učence obvezno organizira malico, učenci se v šoli lahko prijavijo tudi na kosilo. Cena prehrane za šolsko leto 2016/17: malica stane 0,80 EUR in kosilo 2,30 EUR. Plačilo je po položnici.

MALICA poteka v učilnicah od 9.20 do 9.40. Malico prineseta dežurna učenca, jo razdelita ter ob koncu odmora odneseta posodo v kuhinjo.

KOSILO: Učenci kosijo v prisotnosti strokovnega delavca v jedilnici Dijaškega doma. Ta je zadolžen tudi za spremstvo do jedilnice. Kosilo za PPVI traja od 12.30 do 13.15, za NIS pa od 13.00 do 13.45. Kosila za učence s težko in težjo motnjo ter za določene druge učence so pripeljana v šolo in razdeljena v razredu.

V skladu z odločbami Zakona o uveljavljanju pravic iz javnih financ subvencioniranje šolske prehrane ureja pristojni center za socialno delo. Glede na Zakon za uravnoteženje javnih financ od 1.9.2012 dalje učencem splošna subvencija za malico ne pripada več avtomatično, temveč se subvencionira samo socialno najbolj ogroženim. Vse subvencioniranje šolske prehrane ureja center za socialno delo.

Prijavo na šolsko prehrano oddajo starši v mesecu juniju za prihodnje šolsko leto ali kadarkoli med šolskim letom. Prijava se vloži na obrazcu Prijava učenca na šolsko prehrano, ki ga dobite tudi v šoli, in se hrani do konca šolskega leta. Šolsko prehrano se lahko kadarkoli prekliče.

Dolžnosti učenca oziroma staršev, ki nastopijo z oddajo prijave:

– spoštovanje pravil šolske prehrane,

– plačevanje prispevkov,

– pravočasno odjavljanje obrokov,

– če se obroka pravočasno ne odjavi, starši kljub subvenciji plačajo polno ceno obroka

– sporočanje sprememb (v roku 30 dni).

ODJAVA MALICE IN KOSILA

Malico odjavljajo starši s telefonskim sporočilom v tajništvo. Malica in kosilo se lahko odjavita in sicer do 7:30 tekočega dne v PP na telefon 04 506 14 13 ali v tajništvo 04 506 14 11. Za en dan prej pa se prehrana odjavlja v tajništvu šole na telefon 04 506 14 11 do 13.00.

Učenci, ki so od pouka odsotni zaradi aktivnosti, ki potekajo v imenu šole, so odjavljeni s strani šole (npr. športna, kulturna in druga tekmovanja ter srečanja).

Če obrok ni pravočasno odjavljen, se plača polna cena obroka, to velja tudi v primeru subvencionirane šolske prehrane.  

Naročen obrok, ki ni bil prevzet, smiselno razdelimo med ostale učence.

ANKETA O ZADOVOLJSTVU S ŠOLSKO PREHRANO

Šola med učenci in njihovimi starši v obliki ankete enkrat letno preverja zadovoljstvo s šolsko prehrano. V mesecu aprilu 2013 so učenci skupaj s starši reševali anketo o zadovoljstvu s šolsko prehrano. Rezultate ankete si lahko ogledate tukaj.

Še naprej se bomo trudili zagotavljati zdrave, polnovredne in kvalitetne obroke.