Jedilniki

Datum Malica Kosilo
Ponedeljek, 14. 10. 2019 NUTELLA, BIO POLNOZRNAT KRUH, ČAJ GOZDNI SADEŽI , SADJE GOLAŽ,  POLENTA,  ZELJNA SOLATA S KROMPIRJEM, SLADOLED
Torek, 15. 10. 2019 SKUTIN BUREK, PROBIOTIČNI JOGURT, SADJE PURANJI FILE PO PARIŠKO, PIRE KROMPIR Z EKO BUČKAMI, ČEŠNJEV PARADIŽNIK
Sreda, 16. 10. 2019 MILIJONSKA JUHA, SOJIN KRUH, SADJE POLNOZRNATI POLŽKI, BOLONJSKA OMAKA (GOV.,SVINJ.), SESTAVLJENA SOLATA (KOCKE PARADIŽNIKA, PAPRIKE, KUMAR, FETA)
Četrtek, 17. 10. 2019 TUNE V OLJU, BELA BOMBETA S SEZAMOM, LIMONIN SIRUP, SADJE  PIŠČANČJA OBARA Z VLIVANCI, AJDOVI ŽGANCI, DOMAČI MLEČNI DESERT S SADJEM IN PIRO
Petek, 18. 10. 2019  PURANJA ŠUNKA, REZINA PARADIŽNIKA, ČRNA REZANA ŽEMLJA, SADNI ČAJ, SADJE  PANIRAN RIBJI FILE, MASLEN KROMPIR S SV. PETERŠILJEM (PIRE KROMPIR, BABY KORENČEK), ZELENA SOLATA Z RIBANIM KORENČKOM; Z OLJČNIM OLJ.

 

Datum Malica Kosilo
Ponedeljek, 21. 10. 2019 DROBNJAKOV NAMAZ, RŽEN KRUH, ŠIPKOV ČAJ Z LIMONO, SADJE BORANJA, EKO POLENTA*, DOMAČI ČOKOLADNI PUDING
Torek, 22. 10. 2019 ALJAŽEVA SALAMA, REZINA KUMARICE, BELA REZANA KAJZERICA, SADNI ČAJ, SADJE PIŠČ.PAPRIKAŠ, KVAŠ. ŽLIČNIKI, ML.ZELJE IN SOLATA S ČIČERI.
Sreda, 23. 10. 2019 MLEČNA KAŠA, KAKAVOV POSIP, POLBEL KRUH, SADJE JUNČJI ZREZEK V LOVSKI OMAKI, KMEČKI RŽENI SVALJKI, MEŠANA SOLATA (ZELENA S., ZELJE,); Z BUČNIM OLJEM
Četrtek, 24. 10. 2019 MED, MASLO, BIO JEČMENOV MEŠAN KRUH, MLEKO, SADJE  PEČEN FILE LOSOSA, PIRE KROMPIR, KREMNA ŠPINAČA
Petek, 25. 10. 2019  POLNOZRNATA ŠTRUČKA, SKUTA S PODLOŽENIM SADJEM, SADJE  PAŠTA FIŽOL, (KRUH), NARASTEK IZ EKO PROSENE KAŠE* IN JABOLK, HRUŠKOV KOMPOT

 

 

 

ŠOLSKA PREHRANA

Pri organizaciji šolske prehrane upoštevamo Zakon o šolski prehrani (Ur.l. RS, št. 3/2013) in Pravila šolske prehrane v Osnovni šoli Jela Janežiča.

Šolska prehrana pomeni organizirano prehrano učencev v dneh, ko poteka pouk v skladu s šolskim koledarjem. Šola za vse učence obvezno organizira malico, učenci se v šoli lahko prijavijo tudi na kosilo. Cena prehrane za šolsko leto 2016/17: malica stane 0,80 EUR in kosilo 2,30 EUR. Plačilo je po položnici.

MALICA poteka v učilnicah od 9.20 do 9.40. Malico prineseta dežurna učenca, jo razdelita ter ob koncu odmora odneseta posodo v kuhinjo.

KOSILO: Učenci kosijo v prisotnosti strokovnega delavca v jedilnici Dijaškega doma. Ta je zadolžen tudi za spremstvo do jedilnice. Kosilo za PPVI traja od 12.30 do 13.15, za NIS pa od 13.00 do 13.45. Kosila za učence s težko in težjo motnjo ter za določene druge učence so pripeljana v šolo in razdeljena v razredu.

V skladu z odločbami Zakona o uveljavljanju pravic iz javnih financ subvencioniranje šolske prehrane ureja pristojni center za socialno delo. Glede na Zakon za uravnoteženje javnih financ od 1.9.2012 dalje učencem splošna subvencija za malico ne pripada več avtomatično, temveč se subvencionira samo socialno najbolj ogroženim. Vse subvencioniranje šolske prehrane ureja center za socialno delo.

Prijavo na šolsko prehrano oddajo starši v mesecu juniju za prihodnje šolsko leto ali kadarkoli med šolskim letom. Prijava se vloži na obrazcu Prijava učenca na šolsko prehrano, ki ga dobite tudi v šoli, in se hrani do konca šolskega leta. Šolsko prehrano se lahko kadarkoli prekliče.

Dolžnosti učenca oziroma staršev, ki nastopijo z oddajo prijave:

– spoštovanje pravil šolske prehrane,

– plačevanje prispevkov,

– pravočasno odjavljanje obrokov,

– če se obroka pravočasno ne odjavi, starši kljub subvenciji plačajo polno ceno obroka

– sporočanje sprememb (v roku 30 dni).

ODJAVA MALICE IN KOSILA

Malico odjavljajo starši s telefonskim sporočilom v tajništvo. Malica in kosilo se lahko odjavita in sicer do 7:30 tekočega dne v PP na telefon 04 506 14 13 ali v tajništvo 04 506 14 11. Za en dan prej pa se prehrana odjavlja v tajništvu šole na telefon 04 506 14 11 do 13.00.

Učenci, ki so od pouka odsotni zaradi aktivnosti, ki potekajo v imenu šole, so odjavljeni s strani šole (npr. športna, kulturna in druga tekmovanja ter srečanja).

Če obrok ni pravočasno odjavljen, se plača polna cena obroka, to velja tudi v primeru subvencionirane šolske prehrane.  

Naročen obrok, ki ni bil prevzet, smiselno razdelimo med ostale učence.

ANKETA O ZADOVOLJSTVU S ŠOLSKO PREHRANO

Šola med učenci in njihovimi starši v obliki ankete enkrat letno preverja zadovoljstvo s šolsko prehrano. V mesecu aprilu 2013 so učenci skupaj s starši reševali anketo o zadovoljstvu s šolsko prehrano. Rezultate ankete si lahko ogledate tukaj.

Še naprej se bomo trudili zagotavljati zdrave, polnovredne in kvalitetne obroke.

(Skupno 4,037 obiskov, današnjih obiskov 32)