Skoči na glavno vsebino

Strokovni center za podporo inkluziji

Pilotni projekt Strokovni center za podporo inkluziji (SCPI) je regijski strokovni center za Zahodno Slovenijo in ga izvajamo tri osnovne šole s prilagojenim programom: Osnovna šola Jela Janežiča iz Škofje Loke kot poslovodeča šola in Osnovna šola Antona Janše Radovljica ter Osnovna šola Poldeta Stražišarja Jesenice kot partnerski šoli. Več o Strokovnem centru SCPI na http://www.scpi.si/

Pilotni projekt se je izvajal v obdobju od aprila 2017 do septembra 2020 z namenom pripraviti podlago za sistemsko ureditev strokovnih centrov za celostno podporo otrokom s posebnimi potrebami, njihovim družinam in vsem, ki delajo z njimi. Dejavnosti projekta se izvajajo tudi po njegovem izteku kot zaposlitev po specifiki. Upamo pa na čim prejšnjo sistemsko ureditev strokovnih centrov za otroke s posebnimi potrebami.

2021 smo pripravili zbornik Strokovni center za podporo inkluziji, poročilo o projektu, ki vsebuje vsebinsko in evalvacijsko poročilo, strokovne prispevke, razprave, razmišljanja in predstavitev primerov dobrih praks ter vizijo strokovnih centrov za otroke s posebnimi potrebami.

(Skupno 296 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost