Skoči na glavno vsebino

Vključevanje mladih s posebnimi potrebami v športne aktivnosti

Na širšem škofjeloškem območju tradicionalno dobro skrbimo za osebe s posebnimi potrebami in jih vključujemo v naše vsakdanje okolje. Projekt Vključevanje mladih s posebnimi potrebami (VMPPŠA) v športne aktivnosti pa vse to še dodatno nadgrajuje. Projekt je financiran s strani Evropskega sklada za regionalni razvoj, izvajalci pa so Zavod za šport Škofja Loka s partnerjema OŠ Jela Janežiča in Smučarskim klubom Alpetour. Dokaz, da so mladi s posebnimi potrebami lahko uspešni športniki, so tudi zadnji uspehi športnikov, ki sta se z zadnjega tekmovanja specialne olimpijade v Abu Dhabiju dva športnika iz našega okolja vrnila s kar tremi odličji.

S projektom dvigujemo kakovost življenja za otroke, mlade kot tudi njihove starše. Ugotavljamo, da se mladi s posebnimi potrebami težje vključujejo v športne dejavnosti, šport pa je nedvomno odličen medij za povezovanje in vključevanje, s tem pa mladi zadovoljijo osnovne potrebe po stikih, sproščanju, gibanju, ustvarjanju in dvigujejo samopodobo.

V projektu spodbujamo sodelovanje različnih strok in vključujemo organizacije ter posameznike, ki podpirajo delo za vključevanje mladih s posebnimi potrebami. V okviru tega bi radi razbili stereotipe o marginalnosti, omejenosti, izključevanju in vzpostavili trajnostni model vzpostavljanja korektnih odnosov, razumevanje različnosti in sobivanja.

Spletna povezava: http://www.smocarji.si/
FB: http://www.facebook.com/smocarji

(Skupno 443 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost