Skoči na glavno vsebino

Konec aprila, tik pred prvomajskimi počitnicami, smo se učenci in zaposleni v okviru programa Ekošola pridružili projektu podnebne spremembe. Znotraj tega projekta  smo lahko izbirali različne aktivnosti in odločili smo se, da izvedemo ozaveščevalno kampanjo »Podnebni tek – Running out of time«.

To kampanjo smo razširili na različne dejavnosti, ki so potekale v tednu od 15. do vključno 22. aprila.

Tako so učenci  izdelali knjižne kazalke, porisane z ekološko tematiko in pripisom kako naj skrbimo za okolje in podnebje. Na transparente so napisali slogane o varovanju Zemlje in jih obesili na ogled mimoidočim. S štafetnim tekom smo nabirali kilometre, saj je moto podnebnega teka, naj ljudje čim več uporabljamo hojo, tek ali kolo. V ponedeljek, 22. aprila, na svetovni dan Zemlje, pa je skupina učencev in učiteljev tekla od šole do Mestnega trga, kjer nas je sprejel župan  Tine Radinja. Vse dni smo širšo okolico ozaveščali  o podnebnih spremembah tudi tako, da smo vsi tekači nosili ozaveščevalne »štartne številke«.  Županu smo predali ozaveščevalne knjižne kazalke, ki smo jih namenili zaposlenim in obiskovalcem občine.

Vsi skupaj smo pretekli več kot 250 kilometrov.

Zahvaljujemo se županu občine Škofja Loka za topel sprejem in sodelovanje. Posebna zahvala pa gre gospodu Robertu Čaviču in podjetju Free 3 proizvodnja, trgovina, storitve, d.o.o, ki nam je sponzorsko izdelal ozaveščevalne »štartne številke«.

Z dejavnostmi smo želeli ozavestiti učence, zaposlene in širšo okolico, da lahko naša dejanja močno vplivajo na ohranjanje našega planeta in zavedanju, da lahko vsak od nas prispeva k čistejšemu planetu.

REZERVNEGA PLANETA NIMAMO!

(Skupno 135 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost