Tudi v tem šolskem letu so se učenci naše šole pripravljali na tekmovanje v pripravi jedi – projekt Kuhna pa to, ki poteka pod okriljem Ministrstva za kmetijstvo ter Ministrstva za zdravje in se ga lahko udeležijo učenci iz vseh slovenskih šol. Projekt je namenjen obujanju tradicionalnih slovenskih jedi in spodbujanju zdravega prehranjevanja, zato morajo učenci poiskati tradicionalno jed kraja ali območja v katerem se šola nahaja, poleg tega pa mora jed vsebovati živila, ki so v obdobju priprave sezonska. Jed se morajo naučiti pripraviti po receptu, lahko pa ji dodajo tudi svoje elemente. Na koncu jo morajo še primerno dekorirati, postreči komisiji in znati razložiti pripravo jedi ter njeno zgodovinsko ozadje. Udeležba na tekmovanju je od učencev zahtevala pripravo dveh jedi in sicer kombinacijo glavne jedi in poobedka.
25.4.2017 je tako potekalo regijsko tekmovanje, v gostilni Jezeršek na Zg. Brniku. Naša šola se je na tekmovanju predstavljala z dvema skupinama – Zapečkarji in Smojkarji. Prva je pripravila Loško mešanico v kruhovi skodelici in Štrukeljčke s skutno orehovim nadevom ter medenim prelivom, druga pa Loško smojko in Jabčnk z dražgoškim medenjakom. Obe skupini sta bili zelo uspešni, Zapečkarji pa so si prislužili tudi finale, ki bo potekalo 31.maja v gostilni Pečarič v Ljubljani.