Skoči na glavno vsebino

12. državno tekmovanje “Z računalniki skozi okna” je potekalo 15. marca 2012. Organizatorici tekmovanja sta bili OŠ Jela Janežiča in Zveza za tehnično kulturo Slovenije. Športna dvorana Poden nam je ponudila brezplačno kegljanje, podjetje Aspekt pa nam je omogočilo dodatno obdaritev za najboljše.

Učenci so tekmovali v dveh skupinah: v oblikovanju besedil s programom Word in v digitalni fotografiji z oblikovanjem predstavitve v programu PowerPoint.

Po tekmovanju so se tekmovalci pomerili še na kegljišču, si ogledali mestno jedro Škofje Loke in pred zaključno slovesnostjo imeli kosilo.

Na zaključni slovesnosti so zbrane tekmovalce, mentorje, goste in nastopajoče pozdravili župan občine Škofja Loka, g. mag. Miha Ješe, ravnateljica OŠ Jela Janežiča ga. mag. Marjeta Šmid in povabljena gostja predstavnica Zveze za tehnično kulturo Slovenije, ga. Mija Kordež.

Nato so se nam predstavili učenci OŠ Jela Janežiča v gledališki predstavi Janko in Metka, nato pa smo raz glasili najboljše tri tekmovalce v obeh skupinah. Prireditev smo zaključili in se zabavali z glasbeno skupino The Nipple People, ki jo sestavljajo dijaki gimnazije Škofja Loka.

12. državnega tekmovanja se je udeležilo 21 šol in 39 učencev tekmovalcev: 21 v skupini Word in 18 v skupini digitalna fotografija skupaj s programom Powerpoint.

Na šolskem tekmovanju sta zmagala Jan Makovec – Word in Emrah Mustafovski – Powerpoint, ki sta bila tudi predstavnika naše šole na državnem tekmovanju. Jan Makovec je dosegel 2. mesto v skupini Word na 12. državnem tekmovanju.

 

Nagrajenci 12. državnega tekmovanja:

Kategorija Word:

1 Veronika Zlatišek OŠ Žalec
2 Jan Makovec OŠ Jela Janežiča, Škofja Loka
3 Ana Meke OŠ Litija
3 Ana Mlinar OŠ Idrija

Kategorija digitalna fotografija + Powerpoint:

1 Ervin Djuvelek OŠ Ljubo Šercer, Kočevje
1 Armin Bektašević OŠ Kozara, Nova Gorica
3 Niko Pavličič OŠ Gustava Šiliha, Maribor

 

 V fotogaleriji pa si lahko ogledate nekaj fotoutrinkov z zaključne slovesnosti.

 

 

 

 

(Skupno 47 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost