Skoči na glavno vsebino
Naša šola se je prijavila za javni razpis za najbolj celostni pristop k znižanju porabe energije na območju škofjeloške občine, ki ga je konec prejšnjega leta prvič razpisal župan občine Škofja Loka Mag. Miha Ješe.

Dne 22. 4. 2014, na Dan zemlje, je potekala razglasitev in podelitev nagrad za energetsko najbolj učinkovit javni objekt v Občini Škofja Loka v letu 2013. Posebna strokovna komisija je podelila nagrado in naziv ENERGETSKO NAJBOLJ UČINKOVIT JAVNI OBČINSKI OBJEKT prav naši šoli.

Nagrada je velik TV-sprejemnik (Philips 3D Smart Led TV), ki poleg drugih funkcij, predvsem omogoča neposredno predvajanje in sprotno preverjanje kazalcev energetske učinkovitosti oz. porabe električne, toplotne, vodne in druge energije. Zaradi stalnega in sprotnega preverjanja podatkov, ki bodo nenehno dostopni, je nagrada še posebej primerna za pedagoško delo na področju procesov upravljanja z energenti, na katere imamo neposreden vpliv vsi udeleženci. Sprejemnik je k razpisu doprineslo podjetje Elektro Gorenjska, ki na ta način spodbuja varčno rabo energije.

Obrazložitev:

V letu 2013 je občina Škofja Loka opravila energetski pregled šole v izvedbi podjetja Enekom (Inštitut za energetsko svetovanje, d.o.o. Škofja Loka). Na podlagi ugotovitev energetskega pregleda šole smo izvedli nekaj organizacijskih ukrepov in opravili finančno dosegljivo investicijsko vzdrževanje. S tem smo izboljšali rabo električne energije za 12,63%, porabo toplote na stopinjski dan za 12,48%, porabo vode pa za 7,88 odstotkov (podatki z dne 26. 2. 2014). Med uspešne organizacijske ukrepe za izboljšanje prištevamo usposabljanje zaposlenih (preko njih učencev) o varčnem ravnanju z energijo. Investicijski ukrepi, ki so privedli do izboljšanja, so izdelava fasade na Z strani šole, namestitev regulatorjev na električni bojler ter uravnavanje korenskih števcev na obstoječih strojnih inštalacijah.

DSC_0320 DSC_0322

(Skupno 69 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost