Skoči na glavno vsebino

Društvo specialnih rehabilitacijskih pedagogov Slovenije – LDMR sekcija za področje usposabljanja oseb z lažjimi motnjami v duševnem razvoju – je našima učiteljicama Andreji Gorše in Vidi Kejžar podelilo priznanji za poseben prispevek k razvoju organizacije ter defektološke teorije in prakse.

Obrazložitev:

1-3-scan0106Andreja Gorše

Je predana učiteljica in razredničarka, zaposlena na OŠ Jela Janežiča v Škofji Loki. Deluje še na področju prve pomoči, računalništva in IKT. Njen največji prispevek na ravni države je razvoj računalniške stroke in prakse za otroke s PP. Svoje znanje, ki ga vseskozi nadgrajuje, prenaša svojim kolegom v šoli in širše s soustvarjanjem učbenikov, predavanji na državnem in mednarodnem nivoju, organizacijo računalniškega tekmovanja ter mentorstvom in nastopi za študente PeF. Poleg vseh vidnih uspehov ima posebno vrednost njena neizmerna energija, predanost stroki, kolegialnost, nesebična pomoč in razumevanje otrok s PP. Od 2013 dalje je članica tima za Neverbalno komunikacijo na ravni šole za učence s težavami v komunikaciji – praktično uvaja tablični računalnik kot komunikator.

 

1-2-scan0105Vida Kejžar

Likovno ustvarjanje, mnogoteri izdelki, ki dajejo podobo šoli, krasijo privatne in poslovne prostore, razveselijo ob posebnih priložnostih, uspehi na državnih in mednarodnih projektih, natečajih in tekmovanjih, zavzemanje za kvalitetne odnose in sprejemanje otrok s posebnimi potrebami v okolju, predanost stroki, dvig prepoznavnosti in ugleda šole ter prenos znanja kolegom je njeno poslanstvo. Je pronicljiva ocenjevalka in spodbujevalka celostnega razvoja slehernega učenca OŠ PP, ne glede na starost ali sposobnosti. Je zagovornica otrok s posebnimi potrebami in delo z njimi je njeno življenje.

 

(Skupno 243 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost