Skoči na glavno vsebino

Trdno stoj! Spregovori!
Uprimo se nasilju in ustrahovanju med mladimi s kulturo medsebojnega spoštovanja.

28. september 2016
Koper, športna dvorana Bonifika

8 učencev naše šole se je skupaj s spremljevalcema udeležilo prireditve Trdno stoj! Spregovori!

Na dogodku so spregovorili dr. Maja Makovec Brenčič, dr. Milan Hosta, Nika Kljun, Plesna skupina Bolero, Zlatan Čordić (Zlatko), Filip Flisar, Miran Stanovnik, Dejan Zavec in drugi. Prisoten je bil tudi predsednik Republike Slovenije. Glavni govornik je bil Nik Vujičič.

Vsi nastopajoči so otroke in mladostnike nagovarjali, naj se zamislijo nad medvrstniškim nasiljem in s svojim vedenjem prispevajo k temu, da medsebojnega zasmehovanja, trpinčenja in drugih oblik nasilja v naših šolah ne bi bilo.

Nika Kljun, plesalka, je v videoposnetku odkrito opisala svojo izkušnjo, drugi govorci pa so na različne načine spodbujali mlade k  ustreznemu vedenju, bodisi da prenehajo z nasiljem ali da, če so žrtve le-tega, o tem spregovorijo.

Dobro uro dolg nagovor Nika Vujičiča, ki se je rodil brez nog in rok, je mlade povsem prevzel. Pozorno so ga poslušali, ko je  govoril o tem, da se moramo sprejeti takšne kot smo in se imeti radi. Poudaril je, da ne smemo verjeti tistim, ki o nas slabo govorijo, temveč verjeti vase. Glavno sporočilo  mladim je bilo, naj nikoli ne obupajo, naj gojijo vrednote medsebojnega spoštovanja in naj pri doseganju ciljev nikoli ne postavijo pod vprašaj svoje integritete.

Ob koncu prireditve so se lahko učenci slikali s prisotnimi znanimi osebami ter se objeli z Nikom Vujičičem, saj se z njim niso mogli rokovati.

Dogodek nam bo še dolgo ostal v spominu.

Posnetek prireditve si lahko v nedeljo, 2. oktobra ob 12: 15 ogledate na SLO 2.

 

(Skupno 179 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost