e-knjižnica

NABIRANJE ZELIŠČ IN TRGATEV NA GRAJSKEM VRTU

NABIRANJE ZELIŠČ IN TRGATEV NA GRAJSKEM VRTU

Učenci PP6b smo čudovito septembrsko vreme izkoristili za prav prijetna opravila – nabiranje zelišč in trgatev na grajskem vrtu.

Zelišča smo nabrali na grajskem vrtu, v učilnici sledi sušenje, prebiranje in shranjevanje. Našo malico bomo popestrili z namazom, ki ga bomo naredili iz nabranega drobnjaka, čaj pa pripravili iz nabrane mačje mete in melise. Zdravilni čaj bomo kuhali tudi iz rožmarina in ožepka. Če vas bo bolelo žrelo, imamo tudi žajbelj. Kot je rekla Pehta:” Za vsako bolezen rož’ca raste.”  Vedno dobrodošli k nam na zdravilni čaj.

Preizkusili smo se tudi kot vinogradniki ter trgatev popestrili s petjem in vriskanjem. “Pridelali” smo veliko sladkega grozdja, igrivih nasmehov ter pridobili koristne veščine in nova znanja.

Juhuhu, PP6b

NA ŠOLI SO SE POJAVILE UŠI

Spoštovani starši,

obveščamo vas, da so se na šoli pojavile uši. Prosimo vas, da doma otrokovo lasišče temeljito pregledate in po potrebi ustrezno ukrepate.

Hvala za razumevanje!

PRVI ŠOLSKI DAN

Prvi šolski dan je za nami, naši prvošolci se pogumno navajajo na šolo.

Da bi jim bil začetek šolanja kar najbolj varen in lep, sta poskrbela dva župana, podžupan ter vodja za družbene dejavnosti! Kako je šlo?

1.9. sta prvošolce in zaposlene obiskala župan občine Škofja Loka g. Tine Radinja ter podžupan g. mag. Robert Strah. Župan je prvošolce opogumil z nagovorom ter jim zaželel znanja ter uspeh v šolskih klopeh! Podžupan je razdelil odsevnike ter odsevne figurice, ki so jih bili najmlajši zelo veseli in skupaj s starši obljubili, da jih bodo pridno nosili. G. župan in podžupan, hvala za obisk in lepe želje!

 

Drugi šolski dan smo imeli še en obisk, ki pa ni bil namenjen le prvošolcem, temveč kar spoznavnemu druženju cele šole. Namreč, dne 28.5. 2021 je bil v Uradnem listu št. 86 objavljen nov Odlok o ustanovitvi  OŠ Jela Janežiča, kar pomeni, da ima šola 5 ustanoviteljic, občine Škofja Loka, Gorenja vas – Poljane, Železniki, Žiri, ter po novem tudi občino Medvode.

Obiskal nas je župan Medvod, g. Nejc Smole ter vodja za družbene dejavnosti, ga. Martina Kutnar, ki sta v družbi učencev ter zaposlenih preživela celo dopoldne. Učenci in učitelji so predstavljali učilnice, učenje in svoje delo. Oglejte si slike, ki so zelo zgovorne, obema se zahvaljujemo za prijeten obisk ter priložnostna darilca!

PRVI ŠOLSKI DAN

PRVI ŠOLSKI DAN

Prvi šolski dan je za nami. V prvi razred so se v tem šolskem letu vključili trije prvošolci.

Učenci so domov prejeli vabilo, da jih bodo v tem šolskem letu spremljale Tačke na patrulji. Ob prihodu v šolo so učenci skupaj s starši sledili tačkam, ki so jih vodile do razreda.

V razredu sta nas obiskala gospod župan Tine Radinja in podžupan Robert Strah.

Sledilo je spoznavanje preko različnih socialnih iger. Starši so bili povabljeni v telovadnico, kjer sta jim  gospa ravnateljica in svetovalna delavka  predstavili delo naše šole, mi pa smo se sprehodili po šoli in pojedli malico.

Skupaj smo preživeli prijeten 1. šolski dan.

 

Dogodki

  • Ni dogodkov

Koledar

september 2021
PTSČPSN
   1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30    
« Avg   Okt »

Donatorji

(Skupno 127.286 obiskov, današnjih obiskov 58)
Dostopnost